Blogolj!

Ef Zámbó István – Az autodidakta művész

2020.01.04.
Bara Arisztid
Elképesztő hogy rohan az idő! Ef Zámbó István 70 éves lett. Mikor történt ez? Nemrég még a barátnőmet néztem, ahogy a Bizottságban sikítozik azoknak a híres és őrült undergroundos srácoknak, ma meg már őszbe borul a halántékuk.

Szaxi Maxi – Az egykor ünnepelt sztár életútja

2019.08.24.
Bara Arisztid
Nemrég érkezett a hír, hogy Fekete Gyula Brúnó, a mindenki által csak Szaxi Maxinak hívott szaxofonos örök álomra hajtotta a fejét. De ki volt ő valójában, aki több millió embert szórakoztatott egész életében?

Cseh Tamás – Általa egy-egy dallal több lett a világ

2019.08.03.
Bara Arisztid
Tíz évvel ezelőtt, 2009-ben búcsúztunk el Magyarország XX. századi krónikásától, Cseh Tamástól. Pár nap múlva, augusztus 8-án, Kővágóörsön a KŐFESZT-en méltón emlékezhetünk sokunk életének meghatározó művészére.

Pély Barna – Több, mint húsz éve a pályán

2019.06.08.
Bara Arisztid
Mostanában valahogy csak színészekről és sportolókról írtam, ezért elkezdtem átfuttatni a rendszeren az ismert és kedvelt, továbbá az ismert és egyáltalán nem kedvelt sztárokat. Egyszer csak megszólalt a rádióban a „Keserű méz” című nóta és akkor már tudtam, hogy a következő Heti jó arc nem más, mint Pély Barna lesz.

Koós János – A sors nem akarta, hogy zenész legyen

2019.03.09.
Bara Arisztid
Milyen érdekes az élet. Koós János sohasem szeretett volna énekes lenni. Zenésznek tanult, de az út, amire rálépett akarata ellenére eltérítette. Kétszer is olyan egyértelmű jelzést kapott, hogy elengedte dédelgetett álmát és máris a nem áhított rivaldafényben találta magát. Visszavonhatatlanul.

Mándoki László – „Nem a hazámat hagytam el, hanem a kommunista diktatúrát”

2019.02.02.
Bara Arisztid
Miközben kíváncsian nézegettem az Andy Vajna temetéséről készült fotókat, az egyiken felbukkan egy bajuszos, hosszú loboncú férfi, aki fizimiskájával igencsak kilógott a sorból. A férfi az 1975-ben még Mándoki László néven Nyugat-Németországba emigrált, világhírűvé vált dobos és zenei producer volt. Érdekes, de pályafutása szülőhazájában jórészt ismeretlen. A Dschingis Khan hozta meg neki az ismertséget, de azóta már Angela Merkel kampányához is komponált zenét. A többiről nem is beszélve…

Ezeket a cikkeket olvastad már?