Blogolj!

Wichmann Tamás – Elgázolták, de talpra állt és példakép lett belőle

2020.01.18.
Bara Arisztid
Szomorúan olvastam a hírt, hogy Wichmann Tamás, kilencszeres kenuvilágbajnokunk súlyos beteg. Emlékszem rá, ahogy gyerekkoromban édesapámmal végig izgultuk a versenyeit a tévében. Olyan hihetetlenül erős volt…

A Szívós család – Három generáción keresztül a vízilabda világ-, és olimpiai bajnokai

2019.11.16.
Bara Arisztid
Már megint Szeged! Közel 150 ismert és – többnyire nemzetközi szinten is – elismert, vagy vitatott magyar hírességről írtam már, így feltűnt, hogy milyen sokan származnak Szegedről, ahogy az olimpiai bajnok idősebb Szívós István is. Lehet, hogy érdemes lenne ennek jobban utána járni, de az elmélkedés helyett most inkább rátérek a zseniális Szívós család történetére.

Lőrincz Tamás – Egy világbajnok, akinek a sport mellett a családja a mindene

2019.09.21.
Bara Arisztid
Lőrincz Tamás eredménylistája elképesztő! Birkózó-világklasszisunk már 2006-ban, huszadik születésnapja előtt Európa-bajnok lett, azóta gyűjti elképesztő sikereit. Ám amit a legjobban szeretek benne, hogy eredményei ellenére – sok, sokkal kevesebb sikert elért sportolóval szemben – mennyire a szerény és emberi tudott maradni.

Igaly Diána – A lövészet istennője

2019.05.18.
Bara Arisztid
Igaly Diána, olimpiai bajnok magyar sportlövő, életműdíjat kapott a héten. Egy élet eredményes és kitartó munkáját ismerte el ezzel a Magyar Sportlövők Szövetsége. Kicsit irigykedve gondolok rá. Gyerekkoromban én is szerettem volna lőni tanulni, de a szüleim elvi okokból nem engedték. Így maximum, csak a céllövöldék elferdített csövű puskáival célozhattam mindenféle olcsó kincsre. Ám e közben Diána – akit édesapja a vadászat istennőjéről nevezett el – szinte fegyverrel a kezében született.

Klampár Tibor – Magyarként és a legnagyobb botrányhősként érte el a lehetetlent!

Az áprilisban Budapesten megrendezett pingpong VB-n csoda történt: a döntőt nem két kínai játszotta. Ilyen utoljára 2003-ban történt. Ebből is következik, hogy amit anno Klampárék tettek, az maga volt a lehetetlen.

Szőnyi Ferenc – Egy világbajnok, aki 43 évesen kezdett sportolni

2018.11.17.
Bara Arisztid
Sohasem késő! Ezt bizonyítja Szőnyi Ferenc elképesztő története is, aki 43 évesen egészségmegőrzés végett kezdett el kocogni, majd másfél év múlva – úgy, hogy a verseny előtt egy hónappal még szinte úszni sem tudott – egy dupla Ironman világversenyen negyedik helyezést ért el.

Barka Emese – Hogyan lesz egy lányból birkózó?

2018.10.27.
Bara Arisztid
A minap olvastam, hogy Barka Emese birkózónő harmadik lett a 2018-as, Budapesten megrendezett világbajnokságon. Amikor ilyen híreket hallok, mindig jóleső büszkeség járja át a szívemet, lelkemet. Azonban ez a hír egy kérdést is felvetett számomra: egy lány hogyan adja a fejét birkózásra?

Márton Anita, a mosolygós világbajnok

2018.03.10.
Bara Arisztid
Aki nem foglalkozik a sporttal és azon belül az atlétikával, sőt tovább megyek, a női súlylökéssel, az elképzelhető, hogy nem ismeri Márton Anitát. Pedig Anita egy fantasztikus (sport)ember, aki sok dicsőséget hozott az országunknak. Legutóbb például a magyar atlétika első világbajnoki címét szerezte meg.

Babos Tímea a világsiker ellenére sem cserélt hazát

2018.02.10.
Bara Arisztid
Sokat hallani mostanában Babos Tímea nevét, aki jelenleg a 35-ik a női teniszezők világranglistáján. De tudunk-e róla valamit azon kívül, hogy sorra elképesztő eredményeket – párosban világbajnok és Grand Slam győztes - ér el a teniszben.

Mónus József világrekorder íjász a magyarságért harcol

2017.09.02.
Bara Arisztid
Mónus József többszörös világrekorder tradicionális távlövő íjász, aki saját készítésű íjával és nyílvesszőivel, hosszú évek óta nem talál legyőzőre. Verseny közben úgy érzi, hogy az egész magyarságért harcol.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?