Blogolj!

Chrudinák Alajos – A televíziózás élő legendája

Talán senkinek sem kell bemutatnunk Chrudinák Alajos újságírót, a Magyar Televízió legendás riporterét, hiszen olyan kultikus műsorok fűződnek a nevéhez, mint a Panoráma, a Parabola, a Szemtől szemben vagy a Fórum.

Pulitzer József – Szegény makói fiúból amerikai szenátor és sajtómágnás

2019.11.23.
Bara Arisztid
Képzeld el, hogy egy tizenhét éves makói fiatalember egy kanyi angoltudás és egy cent nélkül elindul Amerikába. 22 évesen már szenátor, felküzdi magát a leggazdagabb amerikaiak közé, megépíti New York első felhőkarcolóját, megteremti a modern újságírást, perli az Egyesült Államok elnökét, és mindeközben küzd a sajtószabadságért és a demokráciáért!

Lázár Ervin – A családimádó ember, aki mindenkire figyelt

2019.10.05.
Bara Arisztid
Azt ne! Kiáltotta a középső lányom, amikor úgy gondoltam, hogy a fiatalabb unokatestvéreknek ajándékozok néhány, régi, már nem olvasott mesekönyvet. Ott álltam a kezemben Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnikájával és hirtelen rámtört a gyerekkorom. Igaza volt a lányomnak, a Négyszögletű Kerek Erdőt, Dömdödömöt és a többieket nem lehet csak úgy elajándékozni. Ebből következően nem volt mese, egyik kedvenc meseíróm lett az e heti jó arc főszereplője.

Nagy Angéla a szakácsnők királynője volt

2017.11.25.
Bara Arisztid
Nemzedékek nőttek fel a szakácskönyvein - aki "a Horváth Ilonából" tanult főzni, az is – írják róla a világhálón. Kíváncsi voltam, levettem a polcról a legalapabb, Horváth Ilona szakácskönyvet – ami még nekem is megvan! – és láttam csodát.

Ezeket a cikkeket olvastad már?