Blogolj!

Melocco Miklós – Az ember a szobrok mögött

2020.04.04.
Melocco Miklós a hazai figurális szobrászat egyik legfontosabb képviselője, aki több évtizedes irigylésre méltó pályafutást, számos díjat és elismerést tudhat a magáénak. Művészetével egyszerre őrzi és teremti újra a hagyományokat, munkássága nélkül hazánk közösségi terei sem lennének az igaziak. A szobrászművész tegnap ünnepelte a nyolcvanötödik születésnapját, ennek apropóján ismerkedjünk meg jobban a hétköznapinak egy cseppet sem mondható életútjával.

Varga Imre – A világhírű szobrász, aki egyik legkedveltebb művét prostituáltakról mintázta, majd a tanácselnöknek Krúdyként adta el

2019.12.14.
Bara Arisztid
96 éves korában elhunyt Varga Imre szobrász – olvastam a Blogstaron. A blogbejegyzésben szerepel a művészről egy videó. Kíváncsian kattintottam rá. A kisfilm után már tudtam, hogy csakis ő lehet az e heti Heti jó arc főhőse. Varga Imre nem „csak” kivételes tehetség volt, hanem intelligenciájának, műveltségének, energikusságának köszönhetően olyan volt, mint a nap, amelynek fényében sütkérezni mindenki számára ajándék.

Szervátiusz Tibor lelke a szobraiba költözött

2018.04.27.
Bara Arisztid
Egy újabb kivételes művésztől kellett búcsút vennünk, Szervátiusz Tibor szobrászművésztől. Aki ismerte őt, azt mondta, hogy csak akkor beszélt, amikor kellett és csak annyit mondott, amennyit kellett. Inkább szobraiban, cselekedetiben fejezte kis érzéseit, gondolatait, de azt elemi erővel.

Ezeket a cikkeket olvastad már?