Blogolj!

Tordai Teri – A Végzet Asszonya

2019.12.28.
Bara Arisztid
A hatvanas évek egyik legszebb színésznője, Tordai Teri még ma is elbűvölő. Nem is gondolnánk, hogy ma ünnepli 78-ik születésnapját!

Gera Marina – Édesapja három éves korában elhagyta, de helyette kapott egy igazi apát

2019.12.21.
Bara Arisztid
Amikor olvastam, hogy Gera Marina Emmy-díjjal büszkélkedhet – és ez által mi is, ennek a kis országnak lakói –, bevallom, hogy első blikkre nem is nagyon tudtam, hogy ki ő, hiszen a színésznő gyakorlatilag a magyar mozivilágba is szinte az ismeretlenségből bukkant fel. Gondoltam, ezen most változtatok.

Venczel Vera – A mi gyönyörű Vicuskánk

2019.04.27.
Bara Arisztid
Venczel Vera hétfőn életműdíjat kapott a Magyar Filmakadémia Egyesülettől, amelyet az 5. Magyar Filmhét nyitóeseményén adtak át neki. Az apró, törékeny művésznő ugyan rengeteg filmben játszott nekem mégis egyből Vicuska jut eszembe róla az Egri csillagokból. És milyen gyönyörű volt!

Törőcsik Mari – Akinek házhoz vitte Orbán Viktor a kitüntetést

2019.03.23.
Bara Arisztid
Törőcsik Mari óriási elismerésben részesült a múlt héten; megkapta a Kossuth Nagydíjat, nem is akárhogy, hiszen a miniszterelnök házhoz vitte neki. Nem csoda, hiszen az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb magyar színművésznője már húszévesen levette a lábáról a világot és ez azóta is tart.

Milyen színésznő Dobó Kata?

2019.03.02.
Bara Arisztid
Dobó Kata húsz évvel ezelőtt, A miniszter félrelép című filmmel robbant be a köztudatba. Rá osztották a csábító, szexi nő szerepét, ami után egyből mindenki beskatulyázta. Mondjuk Andy Vajnával tartó kapcsolata is alaposan rásegített erre a megítélésre.

Komlós Juci – Akit Lenke néniként szeretett meg az egész ország

2019.02.16.
Bara Arisztid
100 éves lenne Komlós Juci, akit a Szomszédok című sorozatból Lenke néniként szeretett meg az egész ország. Én is nagyon kedveltem a mindig mosolygó, állandóan jóságot és derűt árasztó színésznőt. Gyógyír volt a lelkünkre és ma még inkább az lenne, ha élne.

Szerencsi Éva halála után is hat ránk

2017.10.07.
Bara Arisztid
Mindaddig élsz, amíg emlékeznek rád, tartja a mondás, és ez Szerencsi Évára is igaz. Felejthetetlen filmbéli alakításaival még jóval a halála után is hatni tud ránk. Gondoljunk csak az Abigél című film Vitay Georginájának szerepére. Ekkor lett a színésznő egy egész ország kedvence.

Schubert Éva, az okos színész

2017.07.15.
Bara Arisztid
Nagyon kedveltem őt, bármiben is játszott. Nem egy egyszerű kis színésznőcske volt, annál sokkal több.

Nagy-Kálózy Eszter a pletyka áldozata lenne?

2017.06.24.
Bara Arisztid
A magával ragadó, lehengerlően tehetséges, gyönyörű színésznőről egy aljas pletyka kering. A rosszindulatnak nincsenek határai.

Liptai Claudia az ízig-vérig NŐ

2017.06.03.
Bara Arisztid
Nagyon szeretem őt. Egy igazi, ízig-vérig Nő, aki reggelire eszi a férfiakat, de most már csak a nyugodt, tapasztalt nő módján.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?