Blogolj!

Rudolf Péter – A hazai színjátszás megkerülhetetlen alakja

2020.03.28.
Az elmúlt hetekben még a járvány ellenére is zajlott az élet a hazai kultúra világában, melynek eredményeképpen Eszenyi Enikő távozott a Vígszínház éléről, helyét pedig – Karácsony főpolgármester „rendeleti úton történt” fb-posztja alapján kollégája, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Rudolf Péter vette át, egyelőre másfél évre. Ennek apropóján úgy gondoltuk, hogy a héten egy kicsit közelebbről is megismerkedünk az új színházigazgatóval.

Gesztesi Károly – Egy csupaszív mackó, aki először nem is színésznek készült

2020.01.11.
Bara Arisztid
Tudom, hogy Gesztesi Károly sok filmben, megannyi színdarabban játszott és rengetegszer kölcsönözte a hangját idegennyelvű filmek szereplőinek, de nekem akkor is a Shrek hangja Gesztesi Károly. Abban a hangban annyi szív van, hogy fából van az, aki nem szerette meg egy életre.

Csuja Imre – Talán egész hivatását köszönheti vidéki nagymamájának

2019.10.19.
Bara Arisztid
Csuja Imre több mint 35 éve van a pályán. Egyike hazánk azon színészeinek, akik nem csak a színpadon, hanem filmen, sorozatban és szinkronban is maradandót alkottak – és remélem, hogy ez még sokáig így is lesz!
Címkék: Csuja Imre, színész

Bodrogi Gyula – Egy Nemzet Színésze

2019.04.13.
Bara Arisztid
A nemzet rajongásig szeretett Süsüje a legnívósabb színművészek közé tartozik. Ugyan játszott ezer különféle emlékezetes szerepet – mondjuk Linda apukáját –, ennek ellenére, nem tehetek róla, de amikor meghallom jellegzetes hangját, egyből a Süsü ugrik be. Bodrogi Gyula imádnivaló!

Reviczky Gábor – Balhés srácból Kossuth-díjas színművész

2019.03.30.
Bara Arisztid
Reviczky Gábor a minap töltötte be hetvenedik életévét. Sokan szeretjük őt és felejthetetlen játékát. Hol megnevettet, hol elgondolkodtat. Lételeme a színészet. Én a Zimmer Feri óta rajongok érte és követem pályafutását.

Koós János – A sors nem akarta, hogy zenész legyen

2019.03.09.
Bara Arisztid
Milyen érdekes az élet. Koós János sohasem szeretett volna énekes lenni. Zenésznek tanult, de az út, amire rálépett akarata ellenére eltérítette. Kétszer is olyan egyértelmű jelzést kapott, hogy elengedte dédelgetett álmát és máris a nem áhított rivaldafényben találta magát. Visszavonhatatlanul.

Sinkovits Imre – Hol vannak a hozzá fogható színészek?

2018.09.22.
Bara Arisztid
Léteznek olyan hangok, amelyek óriási hatással vannak ránk. Nekem ilyen hang tulajdonosa volt Sinkovits Imre, aki ha megszólalt úgy éreztem felolvadok a szavaiban és úszom velük az éterben. Megnyugtatott, elgondolkodtatott. Az írók azt mondják, valahonnan felülről jön nekik az ihlet, szerintem Sinkovits hangja is onnan érkezett.

Koncz Gábor meghazudtolja a korát

2018.07.14.
Bara Arisztid
El se hiszem, hogy Koncz Gábor 80 éves. Mikor reppent el észrevétlenül ennyi év? Olyan, mintha csak átlovagolt volna a képernyőn…

Paudits Béla és a piros napszemüveg

2018.06.16.
Bara Arisztid
Paudits Béla már nincs közöttünk. Nem mosolyog többé a kedves, karakteres arca – ahogyan felsejlik előttem egy emlékfoszlányban. Emléke azonban erősen él bennem. Amikor először találkoztunk személyesen, nekem adott valamit, ami azóta valahol elkallódott, de esküszöm, megkeresem.

Bubik István zsenialitása máig elevenen él bennünk

2018.05.19.
Bara Arisztid
Ma lenne 60 éves Bubik István, ha nem szól közbe már 46 éves korában a halál, amely nagy hirtelenséggel elragadta rajongóitól. Állítólag mindennek megvan az oka, de az ilyen történetek felett azért mindig értetlenül állok.
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?