Blogolj!

A magyarországi pszichológia királynője - Dr. Bagdy Emőke

2020.10.17.
Bagdy Emőke neve eddig sem csengett ismeretlenül előttünk, hiszen a több évtizedes pályafutása során számtalanszor „találkozhattunk” már vele, különböző előadások, médiaszereplések vagy éppen a közösségi platformokon keresztül, ahol mindig azon volt, hogy segítsen az embereknek irányt mutatni. Arról pedig nem is beszélve, hogy ha meghalljuk valamiről előadást tartani vagy éppen valamiről nyilatkozni, az embert rögtön melegség tölti el, és áramlik benne az a pozitivitás, ami a doktornőből is árad. Most mégis ott tartunk, hogy támadások kereszttüzébe került, ráadásul mindezt kollégáinak köszönhetően. Nézzük, hogy ki is az a Bagdy Emőke és mi a „bűne”?

Vekerdy Tamás - A lázadó gondolkodó kalandos útja

2019.10.12.
Bara Arisztid
Csendben távozott az élők sorából Vekerdy Tamás – olvastam a minap búsan a hírekben. Hatalmas űr támadt a helyén. Hol vannak az utódok? Hol vannak a lázadó és rendkívül művelt nagy és szabad gondolkodók? Sajnos van egy olyan sejtésem, hogy sehol. Bár – ahogy Vekerdy Tamás is mondta – mindig van remény.

Várkonyi Andrea – Olykor váltani kell?

2018.10.13.
Bara Arisztid
Nem tudok csak úgy szó nélkül elmenni Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor szakítása mellett. Azt megértem, ha valaki másra vágyik és akár teljesen másra vált a munkában, de a családját nem veti le csak úgy az ember.

Mérő László intelligenciájában felemelő érzés sütkérezni

2018.03.03.
Bara Arisztid
Mérő László közkedvelt matematikus, pszichológus, publicista, az ELTE Pszichológiai Intézetének professzora. Az előadásai annyira népszerűek, hogy alig lehet bejutni rájuk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?