Blogolj!

Märcz Tamás – A szövetségi kapitány sikerének titka

2020.02.01.
Bara Arisztid
Siker. Ez a szó jellemző leginkább Märcz Tamás pályafutására. Legutóbbi sikere a mi sikerünk is, hiszen vezetésével a férfi vízilabda-válogatott Európa-bajnokságot nyert, ráadásul 21 év után. De tudunk-e sokkal többet a magyar víziladba-válogatott jelenlegi szövetségi kapitányáról, és arról, hogy vajon mi a sikerességének a titka?

Kozma „Pici” István – Az imádott óriás olimpiai bajnokunk és az emberek, akik betartják szavukat

2019.12.07.
Bara Arisztid
Olykor igazságtalan az élet, mert valakinek, aki igazán megérdemelné, túl kevés időt szán ezen a világon. Ilyen volt Kozma István is, a mindig vidám, szeretnivaló háromszoros világbajnok, kétszeres olimpiai bajnok, egyszeres Európa-bajnok magyar birkózóóriás.

A Szívós család – Három generáción keresztül a vízilabda világ-, és olimpiai bajnokai

2019.11.16.
Bara Arisztid
Már megint Szeged! Közel 150 ismert és – többnyire nemzetközi szinten is – elismert, vagy vitatott magyar hírességről írtam már, így feltűnt, hogy milyen sokan származnak Szegedről, ahogy az olimpiai bajnok idősebb Szívós István is. Lehet, hogy érdemes lenne ennek jobban utána járni, de az elmélkedés helyett most inkább rátérek a zseniális Szívós család történetére.

Igaly Diána – A lövészet istennője

2019.05.18.
Bara Arisztid
Igaly Diána, olimpiai bajnok magyar sportlövő, életműdíjat kapott a héten. Egy élet eredményes és kitartó munkáját ismerte el ezzel a Magyar Sportlövők Szövetsége. Kicsit irigykedve gondolok rá. Gyerekkoromban én is szerettem volna lőni tanulni, de a szüleim elvi okokból nem engedték. Így maximum, csak a céllövöldék elferdített csövű puskáival célozhattam mindenféle olcsó kincsre. Ám e közben Diána – akit édesapja a vadászat istennőjéről nevezett el – szinte fegyverrel a kezében született.

Kozák Danuta megcélozta a Holdat és el is érte

2018.06.09.
Kecskés István
Kozák Danuta ötszörös olimpiai, tizenegyszeres világ- és ma éppen tizenötszörös Európa-bajnok sportoló, ha most befejezné a pályafutását, már akkor sem lehetne hiányérzete. Persze eszében sincs abbahagyni, amikor ez a cikk készül, akkor is a belgrádi kontinensviadalon oktatja a riválisokat.

Kásás Tamás tudja, hogy milyen világbajnokságot nyerni

2017.07.29.
Bara Arisztid
Gondoltam, amíg halálra izgulom magam a magyar vízilabda válogatott szombat esti döntő meccse miatt, addig írással ütöm el az időt. No és ki másról is írhatnék ide a Heti jó arcba, mint Kásás Tamásról, aki aztán jópárszor megtapasztalta, milyen érzés világbajnokságot nyerni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?