Szomorú rekord: 3286 fertőzött, 65 halott
3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett.
Blogolj!

Vidnyánszky Attila építeni szeretne

2020.09.12.
Vidnyánszky Attila 2020. augusztus 1-től a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke. Ez a döntés egyesekben komoly felháborodást keltett. Gyurcsány Ferenc egyenesen megígérte a Nemzeti Színház igazgatójának, hogy földönfutóvá fogja tenni, ha alakalma lesz rá, de a színművészetisek sem hajlandóak megkezdeni a tanulást a döntés miatt. De kicsoda Vidnyánszky Attila? Miért lett a baloldal gyűlöletének egyik célpontja? Talán ez is kiderül. Ma ő a Heti jó arc.

Kálloy Molnár Péter - ötvenéves a közkedvelt színházi polihisztor

2020.08.22.
Nyár elején töltötte be ötvenedik életévét Kálloy Molnár Péter színész, rendező, író, zenész és műfordító. Az igazán sokoldalú művész, vagy ahogy magát jellemzi a „az elmúlt 20 év egyik legeredetibb tehetsége” Hrutka Róbert közreműködésével augusztus 28-án pénteken, Parázs című rockzenében, dalokban, versekben gazdag interaktív estjével lép fel a Kőfeszten, Kővágóörsön.

A színészet a legszebb hivatás - Csurka László még 84 évesen is játszott volna

2020.06.20.
Csurka László még 84 évesen is a következő évadjára készült. A Nemzeti Színházban két darab várt rá: a kassai polgárokban játszotta volna Albertus, egy író szerepét, majd Escalust, Verona hercegét a Rómeó és Júliában. Sajnos a sors másképp rendelte, Csurka László június 16-án 84 éves korában itt hagyott bennünket.

Sinkovits Imre – Hol vannak a hozzá fogható színészek?

2018.09.22.
Bara Arisztid
Léteznek olyan hangok, amelyek óriási hatással vannak ránk. Nekem ilyen hang tulajdonosa volt Sinkovits Imre, aki ha megszólalt úgy éreztem felolvadok a szavaiban és úszom velük az éterben. Megnyugtatott, elgondolkodtatott. Az írók azt mondják, valahonnan felülről jön nekik az ihlet, szerintem Sinkovits hangja is onnan érkezett.

Ezeket a cikkeket olvastad már?