Szomorú rekord: 3286 fertőzött, 65 halott
3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett.
Blogolj!

Elment a krónikás - kiváló fotográfusunk, Török László Salföldön találta meg nyugalmát

2020.06.13.
Vasárnap óta üresen áll a fonott szék a salföldi Pajta Galéria előtt. A szék és a Galéria tulajdonosa június 7-e virradóra, 72 éves korában itt hagyott bennünket. Egyik legnagyobb fotográfusunkat veszítettük el, aki bár harminc évvel ezelőtt a fővárosból a Káli-medencébe költözött, nem szakított a fotóművészettel. Török László ugyanis teljesen naprakész volt mesterségének, a fotográfiának aktuális történéseivel, ügyelt a pályatársakra, nyomon követte a kiállításokat, tárlatokat szervezett, találkozókat hozott össze és időnként fényképezett.

Fekete György – A magyar kultúra élharcosa

2020.04.18.
A héten a magyar kulturális élet egyik meghatározó alakja távozott Fekete György Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész, iparművész és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnökének a személyében. Így nem is volt kérdés, hogy a héten a 88 éves korában elhunyt művész életútja előtt tisztelgünk.

Ezeket a cikkeket olvastad már?