Blogolj!

Melocco Miklós – Az ember a szobrok mögött

2020.04.04.
Melocco Miklós a hazai figurális szobrászat egyik legfontosabb képviselője, aki több évtizedes irigylésre méltó pályafutást, számos díjat és elismerést tudhat a magáénak. Művészetével egyszerre őrzi és teremti újra a hagyományokat, munkássága nélkül hazánk közösségi terei sem lennének az igaziak. A szobrászművész tegnap ünnepelte a nyolcvanötödik születésnapját, ennek apropóján ismerkedjünk meg jobban a hétköznapinak egy cseppet sem mondható életútjával.

Tordai Teri – A Végzet Asszonya

2019.12.28.
Bara Arisztid
A hatvanas évek egyik legszebb színésznője, Tordai Teri még ma is elbűvölő. Nem is gondolnánk, hogy ma ünnepli 78-ik születésnapját!

Galánfi András – Ember, hova tartozol?

2019.06.01.
Bara Arisztid
Galánfi András tanár, előadóművész, fafaragó népi iparművész, a Népművészet Mestere, akinek életútja, bölcselete és gondolkodása - alkotásain túl - mindenkit megérint.

Reviczky Gábor – Balhés srácból Kossuth-díjas színművész

2019.03.30.
Bara Arisztid
Reviczky Gábor a minap töltötte be hetvenedik életévét. Sokan szeretjük őt és felejthetetlen játékát. Hol megnevettet, hol elgondolkodtat. Lételeme a színészet. Én a Zimmer Feri óta rajongok érte és követem pályafutását.

Kósa Ferenc – A tanyavilágból a parlamentbe

2018.12.15.
Bara Arisztid
A héten érkezett a szomorú hír: elhunyt Kósa Ferenc világhírű filmrendező. Sokan ismertük, de legalábbis hallottunk munkásságáról. Tudtunk politikai szerepvállalásáról is, de azt vajon arról is tudtunk-e róla, hogy milyen szegény sorból jöttindult? És azt vajon hányan tudják, hogy a kommunizmus idején neki tiltották be talán a legtöbb filmjét és mégis ennek ellenére az MSZP politikusa lett? Magyarán méltán választottuk heti jó arcunknak.

Rofusz Ferenc – Hogyan lesz majdnem egy Oscar-díjasból földönfutó?

2018.11.10.
Bara Arisztid
Rofusz Ferenc, aki Rófusz Ferencként született – de soha sem használta azt a kis árválkodó ékezetet – az Oscar-díjas A légy-nek köszönheti ismertségét. Számomra azonban sokkal érdekesebb, izgalmasabb Oscar-díjánál az élettörténete. Tükröt tart nekünk. Íme, dióhéjban.

Koncz Gábor meghazudtolja a korát

2018.07.14.
Bara Arisztid
El se hiszem, hogy Koncz Gábor 80 éves. Mikor reppent el észrevétlenül ennyi év? Olyan, mintha csak átlovagolt volna a képernyőn…

Kányádi Sándor, a megtartó közösség poétája volt

2018.06.23.
Bara Arisztid
Kányádi Sándor - aki élete java részében Erdélyben alkotott - megtanulta, milyen kisebbségben élni, és akkor is hallatta hangját, amikor ahhoz bátorság kellett. Kányádi Sándor a kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakja volt.

Tahi Tóth László hagyatéka: drámák, vígjátékok és végtelen életszeretet

2018.02.24.
Bara Arisztid
Tahi Tóth László színművész nagyon szerethető figura volt. Nekem örök optimistának tűnt, legalábbis úgy éreztem, mindig pozitív energia árad belőle. Az élete volt a színészet, annak minden buktatójával és örömével együtt.

Nagy-Kálózy Eszter a pletyka áldozata lenne?

2017.06.24.
Bara Arisztid
A magával ragadó, lehengerlően tehetséges, gyönyörű színésznőről egy aljas pletyka kering. A rosszindulatnak nincsenek határai.

Ezeket a cikkeket olvastad már?