Blogolj!

Szórakoztat és értéket közvetít Boka Gábor, a képmutogatós vásári komédiás

2020.09.19.
Pintér M. Lajos
A népszerű bőrös iparművész, előadó, író, színházi rendező, cirkusz- és színházigazgató az utóbbi években számtalan kisebb-nagyobb, sőt gigantikus vásári komédiát rendezett és adott elő.

Navratil Andrea féltve őrzött kincsei az ének és a természet

2020.08.29.
Pintér M. Lajos
Nyugodt, kellemes, meghitt hangjával, éneklésével, műsorával az idei Kőfeszten is elvarázsolta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Heti jó arcunk, Navratil Andrea kővágóörsi Dúdolója, valamint a Kobzos együttessel adott köveskáli Három Aranyalma moldvai, szakrális koncertje lenyűgözte a közönséget.

Kálloy Molnár Péter - ötvenéves a közkedvelt színházi polihisztor

2020.08.22.
Nyár elején töltötte be ötvenedik életévét Kálloy Molnár Péter színész, rendező, író, zenész és műfordító. Az igazán sokoldalú művész, vagy ahogy magát jellemzi a „az elmúlt 20 év egyik legeredetibb tehetsége” Hrutka Róbert közreműködésével augusztus 28-án pénteken, Parázs című rockzenében, dalokban, versekben gazdag interaktív estjével lép fel a Kőfeszten, Kővágóörsön.

„Az agyban, a lélekben és a szívben történik meg az expozíció” – Kása Béla, aki megmenti nekünk közelmúltunkat

2020.07.25.
Kása Béla neve fogalom. Fényképein egy olyan világot örökített meg, melyről nélküle sokkal kevesebb tudnánk. Kása 1973-ban lett szerelmes Erdélybe, annak sokszínű, fergeteges zenéjébe és azóta fotózza töretlenül a zenészeket, mindennapos élethelyzetükben, ünnepnapjaikon, hétköznapjaikon. De Kása nem csak fotózik, gyűjt és zenél is. A művész előtt tiszteleg idén a Kőfeszt is, ahol a fotográfus képeiből készült kiállítást tekinthetik meg Kővágóörsön az Alkotótáborban és a Pajtában .

Somogyi Győző – Így lehet valaki egyszerre festőművész, huszár és környezetvédő

2019.06.29.
Bara Arisztid
Nyáron miért utaznánk mindig külföldre, ha kis hazánkban is fellelhetőek csodák. Egy ilyen csoda a Káli-medence dimbes-dombos napsütötte tájaival, álomszép falvaival. Az egyik, itt megbúvó kis falu Salföld, ahol a híres festőművész, Somogyi Győző él.

Ezeket a cikkeket olvastad már?