Blogolj!

Elment a krónikás - kiváló fotográfusunk, Török László Salföldön találta meg nyugalmát

2020.06.13.
Vasárnap óta üresen áll a fonott szék a salföldi Pajta Galéria előtt. A szék és a Galéria tulajdonosa június 7-e virradóra, 72 éves korában itt hagyott bennünket. Egyik legnagyobb fotográfusunkat veszítettük el, aki bár harminc évvel ezelőtt a fővárosból a Káli-medencébe költözött, nem szakított a fotóművészettel. Török László ugyanis teljesen naprakész volt mesterségének, a fotográfiának aktuális történéseivel, ügyelt a pályatársakra, nyomon követte a kiállításokat, tárlatokat szervezett, találkozókat hozott össze és időnként fényképezett.

Szabó Eszter Ágnes - Zalai Imréné találkozása David Bowie-val

2019.07.27.
Bara Arisztid
Nem sokára itt a KŐFESZT (kővágőörsi kulturális fesztivál), amit már meglehetősen várok, ezért arra gondoltam, hogy a Káli-medencéből „vadászok" magamnak heti jó arcot. Rengeteg híresség él és tölt csodás nyarakat a környéken, én most közülük a közismert Zalai Imréné találkozása David Bowie-val című falvédő alkotóját, Szabó Eszter Ágnest választottam.

Szűcs Bandi – Az álmodern, divatfüggő építészet helyett szeressük és becsüljük a saját kultúránkban gyökeredzőt!

2019.07.13.
Bara Arisztid
Szűcs Endre 50 éve építész, s e fél évszázad java részét a műemlékek, a régi házak megmentése, és a történelmi múlttal rendelkező környezetben történő helyreállítások, új házak tervezése töltötte ki.

Szelényi Károly – Aki a legjobban ismeri Magyarországot!

2019.07.06.
Bara Arisztid
Pár napja kezembe akadt Somogyi Győző és Szelényi Károly közös könyve a Káli-medencéről és teljesen belefeledkeztem. Szelényi Károly fotóművész fotóit egyébként is nagyon kedvelem, mert nem hazudnak. Erre szerintem csak egy profi képes: úgy visszaadni a valóságot, hogy az a leghihetőbb, de egyben a legcsodálatosabb legyen.

Somogyi Győző – Így lehet valaki egyszerre festőművész, huszár és környezetvédő

2019.06.29.
Bara Arisztid
Nyáron miért utaznánk mindig külföldre, ha kis hazánkban is fellelhetőek csodák. Egy ilyen csoda a Káli-medence dimbes-dombos napsütötte tájaival, álomszép falvaival. Az egyik, itt megbúvó kis falu Salföld, ahol a híres festőművész, Somogyi Győző él.

Ezeket a cikkeket olvastad már?