Blogolj!

Karinthy Márton – Küzdelmes élete volt zsenik és őrültek között

2019.11.09.
Bara Arisztid
Szerdán az a hír fogadott a Blogstaron, hogy meghalt Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező, író, a Karinthy Színház és ennek elődje, a Hököm Színpad alapító igazgatója, Karinthy Ferenc író fia, Karinthy Frigyes író unokája. Hirtelen belegondoltam, hogy milyen lehetett az élete apja és nagyapja árnyékában.

Lázár Ervin – A családimádó ember, aki mindenkire figyelt

2019.10.05.
Bara Arisztid
Azt ne! Kiáltotta a középső lányom, amikor úgy gondoltam, hogy a fiatalabb unokatestvéreknek ajándékozok néhány, régi, már nem olvasott mesekönyvet. Ott álltam a kezemben Lázár Ervin Szegény Dzsoni és Árnikájával és hirtelen rámtört a gyerekkorom. Igaza volt a lányomnak, a Négyszögletű Kerek Erdőt, Dömdödömöt és a többieket nem lehet csak úgy elajándékozni. Ebből következően nem volt mese, egyik kedvenc meseíróm lett az e heti jó arc főszereplője.

Marék Veronika: Az a legfontosabb, hogy az emberek közötti problémák, konfliktusok jól legyenek megírva a gyerekeknek

2018.09.29.
Marék Veronika író-illusztrátornak olyan legendás karaktereket köszönhetünk, mint Boribon, Kippkopp és Tipptopp vagy a Kockásfülű nyúl. Az általa életre keltett mesehősök már több generáció kedvencei, könyveit pedig számos nyelvre fordították. Hogyan lett bábszínészből kiváló meseíró, hogy születtek karakterei és milyen különbséget lát a korábbi és a mostani generáció gyermekei között?

Ezeket a cikkeket olvastad már?