Blogolj!

„Az agyban, a lélekben és a szívben történik meg az expozíció” – Kása Béla, aki megmenti nekünk közelmúltunkat

2020.07.25.
Kása Béla neve fogalom. Fényképein egy olyan világot örökített meg, melyről nélküle sokkal kevesebb tudnánk. Kása 1973-ban lett szerelmes Erdélybe, annak sokszínű, fergeteges zenéjébe és azóta fotózza töretlenül a zenészeket, mindennapos élethelyzetükben, ünnepnapjaikon, hétköznapjaikon. De Kása nem csak fotózik, gyűjt és zenél is. A művész előtt tiszteleg idén a Kőfeszt is, ahol a fotográfus képeiből készült kiállítást tekinthetik meg Kővágóörsön az Alkotótáborban és a Pajtában .

Elment a krónikás - kiváló fotográfusunk, Török László Salföldön találta meg nyugalmát

2020.06.13.
Vasárnap óta üresen áll a fonott szék a salföldi Pajta Galéria előtt. A szék és a Galéria tulajdonosa június 7-e virradóra, 72 éves korában itt hagyott bennünket. Egyik legnagyobb fotográfusunkat veszítettük el, aki bár harminc évvel ezelőtt a fővárosból a Káli-medencébe költözött, nem szakított a fotóművészettel. Török László ugyanis teljesen naprakész volt mesterségének, a fotográfiának aktuális történéseivel, ügyelt a pályatársakra, nyomon követte a kiállításokat, tárlatokat szervezett, találkozókat hozott össze és időnként fényképezett.

Szelényi Károly – Aki a legjobban ismeri Magyarországot!

2019.07.06.
Bara Arisztid
Pár napja kezembe akadt Somogyi Győző és Szelényi Károly közös könyve a Káli-medencéről és teljesen belefeledkeztem. Szelényi Károly fotóművész fotóit egyébként is nagyon kedvelem, mert nem hazudnak. Erre szerintem csak egy profi képes: úgy visszaadni a valóságot, hogy az a leghihetőbb, de egyben a legcsodálatosabb legyen.

Borsi Flóra – A világhírű magyar vizuális alkotóművész

2019.04.06.
Bara Arisztid
Nemrég a lányommal beszélgettem, és ő dobta fel Borsi Flóra nevét, aki a femcafe.hu Inspiráló Nők Díjának egyik jelöltje volt. A díjat ugyan nem ő hozta el, de nálam egyértelműen ő volt a nyertes.

Ezeket a cikkeket olvastad már?