2079 fertőzött, 63 halott
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak.
Blogolj!

Kertész Mihály - Aki nem félt beszólogatni Hollywood elkényeztetett sztárjainak

2019.09.07.
Bara Arisztid
A Nyugatinál találkoztam egy plakáttal, ami szó szerint megszólított. Kertész Mihály, azaz Curtiz, Oscar-díjas magyar filmrendező castingolja az arra járó embereket. Az apropó, hogy hamarosan bemutatják a róla készült filmet. Innen jött az ötlet, hogy most ő legyen a heti jó arc. Azt viszont döntsd el te, hogy valóban jó arc volt-e!

Szabó István – Aki filmjeiben vezekel

2019.02.23.
Bara Arisztid
Az Oscar-díjkiosztóhoz közeledve mindig eszembe jut Szabó István (81) filmrendező, forgatókönyvíró, aki annyira cukin vette át az Oscar-díját, hogy nem tudom kiverni a fejemből. Mondjuk nem is akarom. Azonban úgy érzem, hogy Szabót nem csak az isteni tehetsége repítette ehhez az óriási elismerésig, hanem folyamatos vezeklése is.

Kósa Ferenc – A tanyavilágból a parlamentbe

2018.12.15.
Bara Arisztid
A héten érkezett a szomorú hír: elhunyt Kósa Ferenc világhírű filmrendező. Sokan ismertük, de legalábbis hallottunk munkásságáról. Tudtunk politikai szerepvállalásáról is, de azt vajon arról is tudtunk-e róla, hogy milyen szegény sorból jöttindult? És azt vajon hányan tudják, hogy a kommunizmus idején neki tiltották be talán a legtöbb filmjét és mégis ennek ellenére az MSZP politikusa lett? Magyarán méltán választottuk heti jó arcunknak.

Sára Sándor szívügye az igazság bemutatása

2018.12.08.
Bara Arisztid
Sára Sándor példamutató bátorsága, az igazság utáni vágya és a „csakazértis” dacreakciói mindig lenyűgöztek. A Sára filmeket kötelező lenne megnézni mindenkinek, de főként a mai fiataloknak. Hogy miért? Csak olvass türelmesen tovább…

Káel Csabánál a happy end korántsem a vég, hanem a kezdet volt

2018.05.12.
Bara Arisztid
Káel Csaba a kultúra nagykövete, aki úgy véli, hogy a művészettel való találkozásnak hatalmas ereje van. Igazán változatos pályát tudhat maga mögött.

Ezeket a cikkeket olvastad már?