2079 fertőzött, 63 halott
A járvány megjelenése óta összesen már 63 642-en fertőződtek meg. Az elmúlt huszonnégy órában 63 többségében idős, krónikus beteg halt meg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak.
Blogolj!

Nagy Feró soha sem tenne ilyet

2018.12.01.
Bara Arisztid
Nem tudom kedves olvasó, hogy te hogy vagy vele, de nekem kinyílik a bicska a zsebemben, amikor Erdélyt leromániázzák. Már csak azért is, mert nagyszüleim székelyek voltak. Csakúgy, mint Nagy Feró szülei…

Kányádi Sándor, a megtartó közösség poétája volt

2018.06.23.
Bara Arisztid
Kányádi Sándor - aki élete java részében Erdélyben alkotott - megtanulta, milyen kisebbségben élni, és akkor is hallatta hangját, amikor ahhoz bátorság kellett. Kányádi Sándor a kortárs magyar költészet egyik legnagyobb alakja volt.

Szervátiusz Tibor lelke a szobraiba költözött

2018.04.27.
Bara Arisztid
Egy újabb kivételes művésztől kellett búcsút vennünk, Szervátiusz Tibor szobrászművésztől. Aki ismerte őt, azt mondta, hogy csak akkor beszélt, amikor kellett és csak annyit mondott, amennyit kellett. Inkább szobraiban, cselekedetiben fejezte kis érzéseit, gondolatait, de azt elemi erővel.

Böjte Csaba, autószerelőből 500 gyermek apostola – Húsvéti üzenet

2017.04.15.
Bara Arisztid
A szomszéd, nehéz sorsú nénitől hallottam először róla. Ő mesélte, hogy minden évben járnak ki Erdélybe, egy árvaházba. Élelmiszert és ruhákat visznek a gyerekeknek. Nagyon meghatott, amit mondott, hiszen sem a nénit, sem a családját nem veti fel éppenséggel a pénz.

Ezeket a cikkeket olvastad már?