Blogolj!

Rubik Ernő – A kocka el van vesztve?

A minap jutott el hozzám az a számomra meghökkentő hír, hogy eltörölték a Rubik-kocka európai védjegyét. Ez nagyjából azt jelenti, hogy ezentúl bárki gyárthat Rubik-kockát. Vajon mit szól hozzá az egyik legszerethetőbb magyar feltalálónk, Rubik Ernő? Ezt csak elképzelni, ám azt nagyon is jól tudom, hogy ő sokkal több annál, mint a Rubik-kocka feltalálója.

Schulek Frigyes – Akinek a Halászbástyát (is!) köszönhetjük

2019.09.14.
Bara Arisztid
Fiatal koromban sokszor randevúztam a várban. A kihagyhatatlan Ruszwurm cukrászda után mindig sétáltunk egyet, és közben csodáltuk azt a sok építészeti szépséget, ami ott felelhető. Szívem csücske volt mindig is a Halászbástya, de valahogy sohasem néztem utána, hogy ki tervezte. Egészen mostanáig.

Szűcs Bandi – Az álmodern, divatfüggő építészet helyett szeressük és becsüljük a saját kultúránkban gyökeredzőt!

2019.07.13.
Bara Arisztid
Szűcs Endre 50 éve építész, s e fél évszázad java részét a műemlékek, a régi házak megmentése, és a történelmi múlttal rendelkező környezetben történő helyreállítások, új házak tervezése töltötte ki.

A meg nem értett zseni, gyönyörű álomvilág - Makovecz Imre hagyatéka

2018.01.20.
Bara Arisztid
Gyerekkoromban az utcánkban állt egy nagyon érdekes ház, amely teljesen kilógott a sorból. Annyira kíváncsi voltam rá, hogy kérdezgetni kezdtem róla a szüleimet, akik elárulták, hogy ki tervezte. Onnantól mindig figyelemmel kísértem Makovecz Imre alkotásait.

Ezeket a cikkeket olvastad már?