Blogolj!

Mikler Roland – A kézilabdakapusok koronázatlan királya

Az estélytelenek nyugalmával startolt el a kézlabda EB-n a magyar válogatott. Egy darabig – mindenki óriási meglepetésére – szárnyaltak, majd végül mégis győzött a papírforma. Bevallom, túl sok kézilabdameccset nem szoktam nézni, de most még én is a képernyőre tapadtam. A nagy izgalmak közepette a kapus és csapatkapitány Mikler Rolnad teljesen belopta magát a szívembe.

Képzeld el, hogy 133 km/h-val zúg feléd egy labda! Én, ha lenne időm – bár ezt kizártnak tartom –, akkor tuti, hogy elugranék előle. Férfiasan bevallom, hogy megszeppenve állnék ott a kapuban. Ezzel szemben Mikler Roland beleáll és még brillírozik is. Az EB-n majdnem ő védte ki a legtöbb labdát, csak egyetlen kapus előzte meg. Még a főnököm pöttömnyi kisfia is nagy rajongójává vált, aki szerint „Roli nagyon jól véd”.

De hogyan lett Roliból kézilabdakapus?

Mikler Roland Dunaújvárosban született 1984. szeptember 20-án. Akkor még nagyon színvonalas volt a kéziladba a városban, ezért adta magát, hogy a Dunaferrben kezdjen el játszani. 1995-ben (25 éve!) igazolták le. A 2000-es években a Dunaferr KC a bajnokság két kiemelkedő csapata mögött minden évben bronzérem esélyesnek számított, ebben a csapatban harcolta ki magának az elsőszámú kapus posztját.

Pályafutása dióhéjban

Csapatával minden évben részt vehetett a nemzetközi kupákban előbb az EHF-kupában, majd a Kupagyőztesek Európa-kupájában.

2010-ben igazolt a bajnoki ezüstérmes Pick Szeged csapatához, amellyel pályára léphetett a Bajnokok Ligájában is. 2012-ben az RK Zagreb elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen még gólt is sikerült szereznie.

A Szegeden töltött négy szezonjának mindegyikében ezüstérmes lett a bajnokságban, és a magyar kupában, de nemzetközi szinten 2014-ben sikerült EHF-kupát nyernie.

2014-ben igazolt a Telekom Veszprém KC-hoz, amellyel öt év alatt 4-4 alkalommal a magyar bajnokságot és a kupát is meg tudta nyerni, valamint háromszor játszott a Bajnokok Ligája döntőjében, és lett ezüstérmes.

2015-ben bekerült a Bajnokok Ligája All-star csapatába is.

2019-ben visszatért Szegedre. A veszprémi szurkolók nagyon megszerették őt, de a vezetés már nem tartott rá igényt. Mikler a könnyeivel küszködött, amikor elbúcsúzott a rajongóktól.

A válogatottban 2004-ben mutatkozott be, azóta részt vett több Európa- és világbajnokságon, valamint a 2012-es londoni olimpián.

DJ Mikler

Rolinak a sport mellett, a másik szenvedélye a zenélés. Sokszor lépett fel DJ-ként, pl. a Kézilabdások éjszakáján is.

Manapság egyre kevesebbet tud ezzel a hobbijával foglalkozni, hiszen az évek alatt megnősült és gyermekei is születtek.

A hálóőr és a szerelem

Feleségével, Katalinnal gyerekkoruk óta ismerik egymást. Katalin a gödöllői általános iskolában és gimnáziumban kézilabdázott, egy ottani Cell Kupán ismerkedtek meg Rolival. Szerelmük azóta tart. Tavaly júliusban születtek meg az ikreik, Dominik és Narina.

Fotó: Facebook

Roli a konyhában

Az már csak hab a tortán, hogy a több mint 200-szoros válogatott kézilabdázó még a konyhában is jeleskedik. Neje szerint a karácsonyi diós és mákos bejglije például hibátlan lett.

Fotó: Facebook

És hogy miért szerethető még Roli?

Roland ha teheti, adakozni is szeret. Például tavaly csatlakozott a közmédia jótékonysági kampányhoz. Roland számára nagyon fontos volt a tavalyi Jónak lenni jó! témája, hiszen őt is érinti, ugyanis a kézilabdakapus iker gyermekei is a vártnál korábban láttak napvilágot. A nemes cél érdekében a kézilabdázó azt a mezt ajánlotta fel, melyet az idei Bajnokok Ligája döntőjében viselt.

Mikler Roland egy igazi példakép, a világ kézilabdakapusainak koronázatlan királya. Remélem, hogy sok fiatal követi majd a példáját! Azt kívánom neki, hogy még sok-sok labda tévesszen irányt a jóvoltából.

1
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/89423/pics/lead_800x600.jpg
kézilabda,kézilabdakapus,Mikler Roland
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-25 22:26:48
A Miklernek gratulálok, ugyanakkor sajnálom, hogy az utolsó két meccsen nem sikerült legalább egy pontot szerezni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?