6360 fővel emelkedett a fertőzöttek száma itthon
Ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában és elhunyt 115 beteg, így az elhunytak száma 4 229 főre emelkedett.
Blogolj!

Korda György - Az élő legenda és a három szenvedély

Hogyan lehetséges, hogy Korda György (80) a mai napig is sikeres előadó? Hiszen ugyanazt és ugyanabban a stílusban énekli, mint 60 évvel ezelőtt. Jöhetett beatláz és rock and roll-őrület, semmi sem ingatta meg a táncdalénekes karrierjét. Hihetetlen, de még a fiatalok is oda vannak érte. Mi tagadás, én is imádom.

Ha nincs a Táncdalfesztivál, talán nincs is Korda Györgyünk

Korda György Budapesten, a Dob utcában születetett abban a házban, ahol a nagyapja volt a házmester, aki egy másfél szobás lakásban élt. S bár a szüleinek is volt lakása a házban, mégis annyira szerették a nagyszülőket, hogy a nagypapánál töltött minden időt a család.

Együtt mind, mint egy olasz család. Egyetlen fürdőszoba volt, egy toalettel, úgyhogy volt sorban állás. De akkor eszembe se jutott, hogy lehet más. Nem volt luxus, de ott is nagyon boldog voltam. Egy nyolc-tíz négyzetméteres kisszobában aludtam a nagypapával, a többiek a nagyszobában heten.

Aztán szülei elváltak, a nagyszülők és nagynénik nevelték fel. Érettségi után jelentkezett a Színház és Filmművészeti Főiskolára, de végül nem sikerült bejutnia. Dolgozott a Kábelgyárban, katona Békéscsabán volt.

Vécsey Ernő tanítványaként először 1958-ban lépett színpadra, első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta. Innen aztán nem volt megállás.

A hatvanas évek elején az ország egyik legnépszerűbb énekese volt. A beat térhódítása a „hagyományos” táncdalstílusnak nem kedvezett, ő mégis azok közé tartozott, akik meg tudtak maradni a pályán. Népszerűsége megtartásában, növelésében sokat jelentettek a televízió és a rádió által is közvetített táncdal- és egyéb fesztiválok, versenyek…

A másik szenvedély

Hőn szeretett nagyapja meglehetősen sokat kártyázott a barátaival. Ennek köszönhető, hogy a kis Gyuri már négy évesen ultizott, sőt, öt évesen már pénzben is játszott. Így egyáltalán nem csoda, hogy profi játékos vált belőle.

Az énekes volt a póker első arca Magyarországon. A Sport TV-n jó 10 évvel ezelőtt kezdte közvetíteni a mérkőzéseket feleségével, Balázs Klárival, s mindezt olyan beleéléssel tette, hogy még azok is bele-belehallgattak a tudósításba, akik a szabályokat sem ismerték. Az „És megadja, megadja” felkiáltásait előszeretettel parodizálták, parodizálják a mai napig. Bár rengeteg magyar profi játékos járja a világot, azt senki sem vonja kétségbe, hogy Korda György volt a magyar pókerkultúra atyja.

Az örök szerelem

Ugyan egyszer már volt házas, mégis második felesége, Balázs Klári az örök szerelme. Még katonai szolgálata előtt házasodott össze Kovács Ibolya operettszínésznővel, de a házasság „érdemi része” rövid ideig, papíron viszont több mint húsz évig tartott.

A nyolcvanas évek elején ismerkedett meg a vokálénekes Balázs Klárival, akit rövidesen feleségül is vett. Kölcsönös inspirációjuk művészetük kiteljesedését, Korda esetében megújulását is jelentette. Néhány hónapos turnékkal közel tíz évet töltöttek el Észak-Amerikában és Ausztráliában. Bátran állíthatom, hogy legendás nagy szerelmük. Bárcsak mindenkinek megadatna egy ilyen kapcsolat!

Nincs mese, Korda György ennyi idősen is fáradhatatlan: hajtja a zene és az élet szeretete. Minden koncertjén egy csodálatos hangú művész köszönti a nézőket, aki töretlen energiával, kedvvel, humorral szórakoztatja a közönséget. “

„Ha a közönség velem ünnepel, nekem az az igazi ünnep

– hangzott el többször is Korda György szájából.

Nem csoda, hogy Korda György egy élő legenda.

1
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/67171/pics/lead_800x600.png
Balázs Klári,kártya,Korda György,póker,szenvedély,táncdalénekes,Táncdalfesztivál
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-06 11:39:40
Már bocsánat, de én azért nem esnék hasra ennek a tőrőlmetszett komcsi párnak a "munkásságától", akik az összeharácsolt villájukban nagyon-nagyon hosszú időn keresztül szervezték a liberálbolsevikok rendszeres szeánszát !!!!
Aki akar, ájuljon el tőlük.
Én - ismerve a "művészet" melletti, aljas tevékenységüket - nem tudok és nem is akarok rajongani értük !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?