Blogolj!

Rubint Réka és az újévi fogadalom

Az újévi fogadalmak toplistáján előkelő helyet foglal el a fogyás. Nem csoda, hiszen a legtöbben elengedjük magunkat az ünnepi időszakban, és bizony felugrik ilyenkor két-három-négy kilócska. Erről jutott eszembe Rubint Réka, akit videói révén bármikor segítségül hívhatunk, a felugrott dekák ledobására szánjuk magunkat.

Lehet vitatkozni egy barátom azon mondatán, hogy Rubint Réka mennyire mű, vagy nem mű nő, de az kétségtelen tény, hogy az egész ország ismeri és elismeri. Sokáig férje, Schobert Norbi árnyékában élt, azonban az elmúlt években az általa létrehozott Alakreform programnak köszönhetően ő is – önerőből - a figyelem középpontjába került. Réka hihetetlen lendülettel építi a maga kis birodalmát: aerobikóráin, valamint a fellépések és az Alakreform táborok alkalmával több száz ember tornázik vele. Rajongói száma a közösségi oldalain meghaladja az 1 millió főt, akiknek naponta posztol bátorító üzeneteket.  

Na, pont ez kell nekünk, fogyni vágyóknak! Akkor meg különösen, amikor kiderült, hogy Réka sem így született, és finoman szólva sem volt mindig az a sportos alkat...

A középiskolai testnevelő tanára kerek-perec kijelentette, hogy Réka egy genetikai selejt, így bármilyen mozgásra alkalmatlan. Félévkor csak azért nem buktatta meg, mert a többi tanár kiállt mellette. Réka rendkívül megalázva érezte magát amiatt, hogy mások mentették meg a bukástól, és elhatározta: bebizonyítja, hogy igenis képes a fejlődésre. Tulajdonképpen ekkor indult el a sportkarriere. A második félévben minden szabad percét sporttal töltötte.

Aztán vidékről Budapestre került, mert felvették a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolára, ahol siket-vak szakon végzett a nappali tagozaton. Természetesen itt sem állt le a sportolással és még másokat is „magával rántott”.

„A kollégiumban elterjedt, hogy mennyit sportolok, a lányok megkértek, tartsak nekik is aerobikórákat. Először csak a saját szobánkban gyűltünk össze a kazettás magnó mellett, majd egyre többen lettünk, és elfoglaltuk a tornatermet. Kiírtam a liftben, hogy mikor vannak az óráim, kitettem egy dobozt az óra végén, és mindenki annyi pénzt adott, amennyit gondolt. Év végére már egy este többet kerestem, mint a havi ösztöndíjam volt. Nagyon élveztem, hogy már nem kellett otthonról pénzt kérnem.”

Aztán megnyílt a Dózsa György úton az Alexandra fitness. Réka legnagyobb vágya egy korlátlan éves bérlet volt ebbe a terembe. Sikerült összegyűjtenie rá a pénzt, onnantól ez lett a második otthona. És...

És egyszer lebetegedett az egyik tanár és Rékát kérték fel a helyettesítésre.

Először nem hittem el, hogy hozzám beszélnek, én még mindig annak a hatása alatt álltam, hogy az Alexandra fitnessbe járhatok edzeni, nem pedig tanítani.”

Akik részt vettek ezen az órán, azok arra kérték a vezetőséget, hogy Réka máskor is tartson órát - így került be tanárnak az Alexandra stúdióba. Fél év alatt eredményesen felépítette saját vendégkörét, majd a főiskola után elvégezte az aerobik- és személyi edzői képzést a TF-en. Így már hivatalosan is dolgozhatott edzőként.

És akkor jött Norbi

Úgy hozta a sors, hogy Rékát felkérték, lépjen fel Norbi helyett a Coca-Cola Beach House-on, mert ő lemondta a fellépést. Azelőtt még életében nem állt színpadon, ráadásul az addigra már országosan ismert Norbit kellett helyettesítenie. Norbi elment megnézni, hogy ki áll helyette a színpadon. Réka feszülő kis piros sort nadrágban és topban gerjesztette - magyar zenére - a hangulatot. Norbi ettől kezdve nem hagyta békén.

Rubint Réka férjével akkor és most / Fotók: Facebook, Rubint Réka oldala

Réka végül beadta a derekát, 2002-ben hozzáment feleségül.

Mexikóban kérte meg a kezemet, én igent mondtam, és másnap az egész magyar sajtó tudta, hogy Norbi menyasszonya vagyok.”

Élete nyitott könyv lett a nagyközönség számára

Az elmúlt tizenhét évben - amióta Schobert Norbival egy párt alkotnak - a bulvárújságok címlapjaikon számolnak be a sorsa alakulásáról. Sokáig Norbi árnyékában, majd Norbival együtt élvezte vagy éppen szenvedte meg a népszerűséget.

Réka első videója óriási siker lett. Ekkor már mindenki felismerte az utcán. Aztán jöttek a gyerekek. Réka állapotosan sem hagyta abba a sportolást. Kapott is érte hideget-meleget. Sokszor azt is a fejéhez vágták, hogy csak azért ment hozzá Norbihoz, hogy felmásszon a hátán és után jól otthagyja. Nem így lett, ennek ellenére a mai napig érik támadások.

A nyolc éve működő Alakreform program jelentette a nagy visszatérést a gyerekszülések után

Nyolc évvel ezelőtt, a harmadik gyermekével volt várandós és nem értette, mi baja van, miért nem boldog. Aztán rájött, hogy az hiányozik neki, hogy aerobikórákat tartson. A XIII. kerületben kibérelt egy 300 fős tornacsarnokot, előkereste a régi vendégei telefonszámát, kézzel szórólapokat írt, fénymásolta, szétszórta őket a környékbeli irodaházakban és várandósan megtartotta az első óráját. Megint ott tartott, mint húszévesen. Ekkor lépett be a Facebook az életébe, amin már tudatosan kommunikált, képeket töltött fel az óráiról kedvcsinálónak.

Minden fillért visszaforgatott a vállalkozásba, hangtechnikát, headsetet, különböző eszközöket vett az órákhoz. Később egy-egy hétvégén vidéki nagyvárosokban is kibérelt egy sportcsarnokot, beindult a roadshow, amit azóta is folyamatosan tart. Majd jöttek a fitnesztáborok, szállodák kérték meg, hogy szervezzen náluk hétvégi rendezvényeket, majd külföldre is elkezdett táborokat szervezni.

Fotó: Szűcs Gergő

Réka számára nagyon fontos a hitelesség

Réka szerint a népszerűség borzasztóan nagy felelősséggel jár. Egy-egy posztja akár 500–600 ezer embert is elér, a Facebookon a követői száma  közel 1 millió, az Instagramon 200 000, egy-egy Insta-sztoriját közel 100 000 ember nézi meg. Sokszor ad hoc jelleggel tesz ki magáról valamit, osztja meg hétköznapi dolgait, például azt, amikor otthon vasal.

„Nemcsak beállított, szuper megvilágított képeket posztolok, azt gondolom, ettől maradok hiteles. Nekem nagyon fontos a hitelesség.”

Azt hiszem, ezek után érdemes Rékával tornáznunk, mert ha valaki egész életében ilyen szenvedéllyel, kizárólag a sporttal foglalkozott, csak tudhat valamit. Akár műnő, akár nem.

Kívánok magunknak boldog, fogyásban sikeres új évet! ;-)

Forrás: marieclaire.hu

Leadkép: joy.hu

1
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/66913/pics/lead_800x600.jpg
fitneszedző,Rubint Réka
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-12-30 15:53:05
Hát, ez a riport, - különösen, így év vége tájékán - annyira kellett mindenkinek, mint egy falat kenyér !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?