Blogolj!

Iron Ladyből újra egy kedves bajai lány, Hosszú Katinka lett

A nők nagyon erősek. Köztük is vannak olyanok, akik nagyszerű cselekedeteikkel képesek másokat inspirálni, és legyőzni az élet legnehezebb kihívásait is. Erősek és függetlenek, bölcsek és sikeresek, tehetségesek és bátrak.  Bátran állítom, hogy ilyen nő Hosszú Katinka is.

Most már mindenki tudja, hogy Katinka elképesztő teljesítményre képes még olyan helyzetben is, amikor mások már régen összeomlottak volna. El sem tudom képzelni, hogy honnan vette azt az elsöprő erőt szerdán este a glasgow-i Európa-bajnokság 200 méter vegyes hajrájában, az utolsó métereken, amikor is tizennegyedik Európa-bajnoki aranyát nyerte meg.

Ne felejtsük el, hogy túl van egy nem akármilyen szakításon. Shane Tusup nem csak a férje, de kőkemény edzője és élete irányítója is volt. Tusup arra kényszerítette Katinkát, hogy egy termékként gondoljon magára és úgy ússzon, mint egy lélektelen Iron Lady. De Katinka nem Iron Lady. Katinka egy erős és érzékeny nő. Katinka egy egyszerű, kedves bajai lány, aki kiemelkedően tehetséges valamiben, viszont a sikerért minden erejével megküzd.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint egy Franciaországban tartózkodó edző nyilatkozata a Borsnak:

„Meglepett minket, milyen aranyos. Bár a decemberi rövid pályás Eb-n is kedves volt, ahová szintén Shane nélkül érkezett. Nyoma sem volt már a tőle megszokott szükségtelen sztárallűröknek, öncélú mutogatásnak, arrogáns viselkedésnek. De tudtuk, az nem ő, csak Tusup a ki­magasló eredmények mellett ezt is kiváltotta belőle. A társak sem neheztelnek rá, sőt örülnek, hogy visszakapták a barátnőjüket”.

A szerdai futamon saját bevallása szerint csak küzdött és végre az érzelmeire, a szívére hallgatva, azok segítségével jutott célba elsőként. Teljesen kiúszta magát, másodpercekig csak feküdt a kötélen a célban, szinte levegőért kapkodva.

Fotó: Youtube

A dobogó tetején újra Hosszú Katinka állt, nem Iron Lady.

Azt olvastam: többszörösen bizonyított, hogy nagy bajnokká nem akkor válik a sportoló, amikor minden sínen van és futószalagon szállítja a győzelmet, hanem akkor, amikor egy karrierben bekövetkező jelentős törés után újra nyerni tud. Úgy vélem, Hosszú Katinka immár igazi, nagybetűs bajnok. A Mi bajnokunk.

Lead fotó: MTI/Illyés Tibor

1
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/56812/pics/lead_800x600.jpg
Európa-bajnok,Hosszú Katinka,Iron Lady
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-13 15:28:08
Végre megszabadult Katinka ettől az idióta, rendkívül ellenszenves, "kedves, antipatikus" Shane Tusuptól.
Ha hamarabb sikerül, jobban járt volna mindenki.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?