6360 fővel emelkedett a fertőzöttek száma itthon
Ezzel 192 047 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában és elhunyt 115 beteg, így az elhunytak száma 4 229 főre emelkedett.
Blogolj!

Shane Tusup egy mosolygó fenevad lenne?

Sok mindent hallani Shane Tusupról, de vajon mi lehet az igazság? Tényleg egy báránybőrbe bújt farkas, aki még meg is csalta Hosszú Katinkát, vagy pont fordítva, és ő Katinka áldozata?

De ki is ez a Tusup?

A délszláv felmenőkkel rendelkező, Shane Tusup 1988. április 23-án született Lafayetteben, Kaliforniában, egy tehetős bankárcsaládba. New Yorkban nőtt fel, innen költöztek még gimnazista korában Los Angelesbe.

Tusup ekkor már versenyszerűen úszott, ám tehetsége nem repítette a fellegekbe, középszerű úszónak számított. Amerikai módszereken nőtt fel versenyzőként, majd kezdő edzőként Dave Salo mellett és tengerentúli szemüvegén keresztül kristálytisztán látta, hogyan edzenek, viselkednek, kommunikálnak, váltják vastag dollárkötegekre klasszisukat sportága olyan sztárjai, mint Michael Phelps vagy Ryan Lochte.

A Los Angeles-i, Dél-kaliforniai Egyetemre ment pszichológiát, egészségfejlesztést és businesst tanulni. Az egyetemen ismerkedett meg Hosszú Katinkával is, aki akkor éppen ösztöndíjasként sportpszichológiát tanult. Megtetszett neki a szép magyar lány, és megszólította a rajtkövön üldögélő sportolónőt.

Tusupnak meg sem fordult a fejében, hogy az egyetem végeztével a tehetős, kaliforniai bankárcsaládja mintáját követve ő is a pénzügyi pályát válassza…

Katinka edzője lesz

Hosszú Katinka a rosszul sikerült pekingi olimpia után már-már a visszavonuláson gondolkodott. Ekkor találkozott magyar úszónő kvalitása, elhivatottsága, Shane Tusup úttörő edzéselméleteivel és üzleti szemléletével. Mindezek egyenes következményeként 2012-ben, Hosszú relatív sikertelen londoni olimpiája (4. hely) után belevágtak valami olyanba, amilyenbe addig még senki: folyamatos versenyzés közben edzettek. Másképp: Shane új edzésmódszereivel feszegette Katinka határait, növelte a sportban elengedhetetlen tűrésküszöbét, javítva így eredményességét.

Ahogy Katinka életmódot és edzésmódszert váltott, elkezdtek jönni az eredmények, miközben 2013-ban szűk, családi körben összeházasodtak a Seychelle-szigeteken.

Az év végéig kétmillió dollárt nyertek össze, Shane Tusup pedig az év edzője lett Magyarországon.

Fotó: Instagram

Eközben Tusup nem csupán férjként és trénerként, de már menedzserként is tevékenykedett, együtt létrehozták az "Iron Lady" brandet, meglovagolva Katinka népszerűségét.

Jönnek a botrányok

Idővel aztán megkezdődtek a botrányok, ám még korántsem a házasságon belül. Tusup szerint Hosszú hajlamos besöpörni a problémákat a szőnyeg alá, így könnyen elképzelhető, hogy az amerikai irányította a háttérből a reflektorfényben szereplő Hosszút, mikor kirobbant az úszóbotrány. Kiabálással, vitákkal, sárdobálással és a szerződés látványos széttépésével.

Már ekkoriban hallani lehetett, hogy Tusup az edzéseken rendszeresen üvöltözik Katinkával, aki elfogadta, hogy olyankor a férje a főnök. Ám nem csak feleségével beszélt emelt hangon, holott nyoma sem volt a későbbi kirohanásoknak, amikor - még a kezdetekkor - az amerikai a magyar edzőknek  tartott előadást a módszereiről.

Azóta ez ugye nagyon megváltozott, folyamatosan bírálja a magyar trénereket, konkrét neveket ugyan sosem mondott, csak annyit: senkit nem tart semmire. De a nyilvánosság előtt többször is kiabált Kiss Lászlóval, és Hosszú nevelőedzőjével is minősíthetetlen hangon beszélt.

Az elválás

Így utaztak ki a riói nyári játékokra, ahol Katinka aratott, majd a budapesti vizes vb is jól sikerült. Úgy tűnt, hogy minden sínen van. Majd tavaly októberben egyre kevesebb képen mutatkoztak együtt, a közösségi média felületükön is elmaradtak a bejegyzések. Érzékelhető volt, hogy gond van.

Shane Tusup idén januárban a 2018-as Év sportolója gálán aztán elnézést kért mindenkitől, akit megbántott. Beszéde közben többször kitekintett feleségére, akivel ekkor már két hónapja külön éltek, a gálára is külön-külön érkeztek.

Februárban rendeződni látszott a kapcsolatuk, újra együtt mutatkoztak az uszodában, párterápiára kezdtek járni, majd a válóper szüneteltetése mellett döntöttek, mondván, adnak maguknak még egy esélyt. Márciusban az is eldőlt, hogy továbbra is Shane Tusup irányítja Hosszú Katinka felkészülését.

Áprilisra már odáig jutottak, hogy „Te és én a világ ellen” szöveggel posztoltak közös képet hosszú idő után, majd együtt utaztak Japánba, hogy a hazai média kíváncsi szemeitől távol próbálják egyenesbe hozni kapcsolatukat.

Ehhez képest május végén Hosszú a közösségi oldalán közzétett nyilatkozatban erősítette meg, hogy nem tudta rendezni magánéleti problémáját edző-férjével, Shane Tusuppal. A jövőben nem az amerikai edző irányítja a felkészülését.

Az edző-férj erre válaszul egy levelet adott közre, amelyben azt írta, hogy az úszónő félrelépett az edzőpartnerével, Dudás Dániellel.

Pletykák szólnak arról is, hogy az amerikai is hűtlen volt feleségéhez, egy edzőnővel csalta meg, ráadásul ez történt korábban... Állítólag Hosszú le is buktatta őket.

Vajon akkor most ki is a mosolygó fenevad?

1
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/53482/pics/lead_800x600.jpg
Hosszú Katinka,Shane Tusup,úszás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-02 16:03:59
Nem érdekel, hogy ki volt a "hunyó", lényeg, hogy ettől a nagyképű, ellenszenves alaktól végre megszabadult a Katinka is, meg az ország is.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?