Blogolj!

Kapás Boglárka 5 évesen megnézte Egerszegi Krisztina videóját…

Bara Arisztid

Kapás Boglárka neve jól ismert, és nemcsak az úszósport szerelmeseinek. Legutóbb, idén decemberbe dobogtatta meg a szívünket, hiszen 400 gyorson ő nyerte nekünk Koppenhágában a legcsillogóbb aranyat a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Kapás Boglárka 1993. április 22-én született, Debrecenben. Olimpiai bronzérmes, ötszörös Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok, világbajnoki bronzérmes úszónő.

Bogi öt évesen kezdett el úszni. Ekkor még csak heti kétszer járt el egy úszótanfolyamra. Egy idő után az oktatók megkeresték anyukáját, azzal hogy látnak valamit a kislányban, érdemes lenne vele foglalkozni. Hamarosan, hat évesen már naponta járt le edzésre. Bogit sohasem kellett noszogatni, hogy menjen edzésre.

„Egyetlenegyszer merült fel bennem, hogy ma nem kellene edzésre mennem, aztán kiszálltam az ágyból reggel ötkor, és aznap is elmentem”

- nyilatkozta egyszer az úszónő.

Talán Bogi kitartásban az is közrejátszott, hogy úgy öt-hatéves korában édesanyja megvette magának az Egerszegi Krisztináról szóló videót. A film a kislányt annyira megérintette, hogy utána legalább még százszor megnézte. Persze egy édesanya is kellett ehhez, aki egyedül nevelte lányát, mégis minden nap hajnalban elvitte edzésre és a délutáni után érte ment.

Aztán jöttek az eredmények, és nem volt megállás.

Tizenkét évesen már napi két edzésre járt. Évekig mindig ő voltam a második. Aztán az Ifjúsági Európa Olimpiai Fesztiválon (EYOF) második lett 800 gyorson. Ez egyértelműen azt jelentette számára, hogy még többet kell edzenie. Következett az Ifjúsági Olimpia Szingapúrban, ahol két aranyat is nyert: 200 méteres pillangó- és 400 méteres gyorsúszásban.

23 évesen elmondhatta, hogy már három felnőtt olimpián is részt vett, nem is akármilyen eredménnyel. Még csak 15 éves volt, amikor a 2008-as pekingi olimpiára kijutott, a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagjaként.

Bogi, a most, a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, 400 gyorson nyert aranya után, továbbra is céltudatosan és bizakodva néz a jövőbe.

Azonban ki gondolná, hogy ennyi edzés mellett még van ideje egyetemre is járni, ugyanis Bogi az ELTE pszichológia szakos hallgatója.

Gratulálunk Bogi, büszkék vagyunk rád!

Forrás: blikkruzs.blikk.hu, wikipedia

https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/46315/pics/lead_800x600.jpg
ELTE,Európa-bajnok,Kapás Boglárka,pszichológia,úszás,úszónő
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?