Blogolj!

Hugh Hefner az élet császára volt?

Bara Arisztid

Csütörtökön hunyt el Hugh Hefner, akit mindenki az élet császárának tartott. Vajon valóban így volt?

Hugh Marston Hefner Chicagoban született egy értelmiségi családba – szülei tanárok voltak – 1926. április 9.-én. A középiskola elvégzése után, a második világháború utolsó hónapjai alatt az amerikai hadseregnél szolgált. Pszichológiából, kreatív írásból és művészettörténetből diplomázott, szociológiát is hallgatott. Már az egyetemi évek alatt, ott motoszkált a fejében a Playboy terve. Első munkahelyén kartonokat nyomtatott, majd az Esquire magazinhoz került szövegíróként. Ám amikor Esquire-nél még az ötdolláros fizetésemelést sem adták meg neki, akkor felmondott, haza ment, és a konyhaasztalon, ollóval meg némi celluxszal összerakta a Playboy első példányát. A fotókat a fürdőkádjában hívta elő.

Az első Playboy 50 ezer példányban, 1953 végén jelent meg Marilyn Monroe-val a címlapon. 10 év múlva már 1 millió, de csúcspontján 7 millió példányban kelt el, minden kétséget kizárólag a világ legnépszerűbb férfimagazinja lett.

Ez alatt Hefnernek szépen sikerült tárgyiasítania és infantilizálnia a nőket a nyuszifülekkel. A Playboy éppen akkor volt elképesztően népszerű, amikor a nők kihasználhatták volna a szexuális korlátok lerombolásával járó lehetőségeket, és végre a saját vágyaikon keresztül fedezhették volna fel a testüket. Ehhez képest Hefner magazinjából a szexuálisan mindig készséges szomszéd lány prototípusa köszönt vissza, a női meztelenség pedig a férfivágyak kielégülésének az eszközeként jelent meg. És talán nem teljesen alaptalan összekötni a Playboy kulturális-társadalmi lenyomatát azzal a pornóba hajló mainstream mentalitással, amely még ma is élen jár a nők megalázásában, tárgyiasításában és a női beleegyezés elbagatellizálásában.

Persze azért vannak elvitathatatlan érdemei is, mint például az, hogy pénzelte a Roe kontra Wade pert, amelynek a végén legális lett az abortusz Amerikában és sokat adományozott a szexuális felvilágosító oktatás számára.

Nagy kanállal habzsolta az életet, megállás nélkül dolgozott és folyamatosan bulizott. A hatvanas években a pörgetőszereken kívül napi 30 üveg Pepsit vett magához. Zabálta a csokit, gofrit, mogyoróvajat. A kedvenc étele a rostélyos és a sült csirke volt, főtt kukoricával, krumplipürével. Csak a sok testmozgás miatt nem hízhatott el.

Hefner 29 szobás kastélya, a Playboy-villa a 70-es évektől a mellek, popsik, orgiák, hírességek fellegvárának számított. A legtöbben simán odaadták volna a fél karjukat egy ott eltöltött estéért.

A villában mindennek megvolt a maga rendje: hétfőn fiús est a barátokkal, vacsora, kártya. Kedden minőségi idő a volt feleséggel és fiaival. Szerdán buli, utána orgia. A csütörtök szabad. Pénteken a szerdai rutin ismétlődött. Szombaton svédasztal és egy régi film vetítése. Vasárnap szintén mozi.

Ám fia, Cooper mégis így nyilatkozott a Mirrornak:

„Mindenki azt hitte, sőt hiszi most is, hogy a villa a szexualitás Mekkája. Elvégre hol lenne ennyi kémia, mint a világ legismertebb erotikus magazinja atyjának otthonában? De el kell keserítenem mindenkit, ez nincs így.”

Bizony sok kis Playboy-nyuszi is kitálalt, milyen körülmények között is éltek ők ott.

A sok nő mellett mégis nősülésre adta a fejét. Mildred Williams volt az első felesége, akit 1949. június 25-én vett el. Két gyermekük született, de 1959-ben elváltak. 1989-ben elvette Kimberley Conrad-ot, 1999-ben elváltak, Kimberlytől is született 2 gyermeke. Utolsó feleségét, a 60 évvel fiatalabb Crystal Harris-t annyira szerette, hogy miatta állítólag még a bulikat is hanyagolta. Crystallal 2010-ben mondták ki a boldogító igent.

Crystal Harris és Hugh Hefner 2013-ban

Tagadhatatlan, Hefner valóban az élet császára volt. Legalábbis, hogy a férfiak szemszögéből az volt, az tuti.

Címkék: Hugh Hefner, Playboy, szex
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/42970/pics/lead_800x600.jpg
Hugh Hefner,Playboy,szex
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?