Stahl Judit olyan, mint a nap

Bara Arisztid

Stahl Juditot mindig is szerettem, mert olyan, mint a nap. A szépsége sugárzó intelligenciájából is fakad, amelyet kedves-huncut mosolyával tökéletesít. Vannak persze, akik nem kedvelik, de hát ritka az olyan ember, akit mindenki egyformán szeret.

Stahl Juditnak esélye sem volt arra, hogy ne legyen okos, hiszen édesapja Stahl János (1939–2008) matematikus és egyetemi tanár volt édesanyja, dr. Balás Éva pedig ügyvéd. Nem is csoda, hogy középiskolai tanulmányait az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégiumában végezte, bár az leheletnyit meglepett, hogy biológia tagozaton.

A középiskola után a Színház- és Filmművészeti Főiskola rendezői szaka következett. Azonban a szülei szerették volna, ha valami „rendes” szakmát is tanul, ezért a főiskolával párhuzamosan kitanulta a cukrászmesterséget. A főiskola elvégzése után New Yorkban tanult tovább, egy professzionális séfiskolában.

Mikor hazajött, okosan a tévés utat választotta, hiszen így tett szert óriási ismertségre, amire későbbi, szenvedélyével a főzéssel kapcsolatos üzleteit alapozta.

Így történt, hogy először, 1989–1994 között a Magyar Televízió szerkesztő-riportere, majd 1997–2002 között a TV2 szerkesztő-műsorvezetője lett, majd első lépésként - szépen elindult saját főzőműsora, amely a Stahl Judit brand első lépcsőfoka volt.

 

Ezután férjével, Bohus Csabával közösen létrehozták a StahlBohus Kft.-t, amelynek fő profilja a televízióműsor-gyártás és kereskedelem. Ezt követően jött létre a Kulinária Kiadó Kft., amelynek profilja a könyvkiadás. Stahl első két szakácskönyvét még a Park Kiadó Kft. adta ki. Azóta a Kulinária/Lettero jelenteti meg az újabb köteteket, a „Stahl könyvtára” sorozatban pedig szépirodalmi művek kaphatók. Ma már a Stahl-birodalomhoz tartozik a stahldirekt.hu webáruház is, ahol konyhai eszközöket forgalmaznak. Aki pedig újabb és újabb receptekre vágyik, a stahl.hu-n biztosan talál valamit izgalmasat.

A magánéletéről nem sokat beszélő üzletasszonynak egy lánya született. Hanna most 13 éves és nagyon tehetséges színész. Most az Erkel Színházban sziporkázik, Elton John és Lee Hall világhírű darabjában a Billy Eliot – a Musical-ben. Érdemes megnézi – természetesen nem csak Hanna miatt.

Anya és lánya 2016 októberében a Best címlapján

Azért Judit élete sem olyan tökéletes, mint amilyennek látszik. Hanna édesapja – állítólag a Park Könyvkiadó Kft. tulajdonosa, Rodhitz András – nem vállalta fel őt, ezért nem is vette a nevére.

Szerintem sokat tanultunk Judittól. A főzést, mint tevékenységet teljesen más megvilágításba hozta nekünk. Míg régen a konyhában való ételkészítés egyenlő volt a zsír- és hagymaszagban történő gürizéssel, neki  - is - köszönhetően mára ez inkább élvezetté, örömszerzéssé változott.

Stahl Judit nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy főzni, enni adni valakinek a szeretet egyik megnyilvánulása.

Manapság az emberek mintha sokkal, de sokkal kiéhezettebbek lennének az örömre. A főzés egyrészt egy kreatív dolog, amiben kiélhetik magukat és gyorsan van sikerélmény. A főzés egy ősi öröm."

– monda egy rendezvényen.

Stahl Judit olyan, mint a nap. Sugárzik. És ez nem csak szépségéből, intelligenciájából és kedves-huncut mosolyából fakad. Ahányszor találkoztam vele, mindig kiderült számomra, hogy a lelke is szép.

Címkék: Stahl Judit
https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/41415/pics/lead_800x600.jpg
Stahl Judit
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?