Baji Balázs befutotta magát a szívünkbe

Bara Arisztid

Tegye fel a kezét az, aki hallott már Baji Balázsról mielőtt hétfőn befutotta volna magát a szívünkbe. Én – annak ellenére, hogy szintén atléta voltam –, nem. Ezért azt gondoltam, hogy pótolom ezt a hiányosságot, hátha mást is érdekel, hogy ki is ez a fiatalember.

Bombaként robbant be a köztudatba Baji Balázs, aki bronzérmet nyert 110 méter gátfutásban a londoni atlétikai világbajnokságon. A 28 éves fiatalember a magyar atlétika 12. érmét szerezte meg szabadtéri világbajnokságon, Londonban az elsőt. Ami a legnagyobb szenzáció, hogy futószámban ez idáig még soha nem állhatott vb-dobogón magyar versenyző.

A 28 éves békéscsabai sprinter idén már a vb előtt is remekelt, 60 m gáton kétszer, 110 m gáton háromszor javított országos csúcsot, legutóbb júliusban a Gyulai Memorialon (13.15 mp), ahol a mostani vb-döntőből öten is indultak.

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója szerint a vetélytársak edzői az éremesélyesek közé sorolták Baji Balázst a 110 méteres gátfutás döntője előtt, ami már önmagában is óriási elismerés.

„Kellett ehhez a sokszor sablonnak hangzó tapasztalatszerzés, kellettek a sikerek mellett a hibázások, hogy egy világbajnoki döntőben relatíve hideg fejjel tudjon futni"

- mondta a sportigazgató, jelezve, a magyar futó a szenzációs rajt után az első két gáton hibázott, de nem pánikolt be, kontrollálni tudta a versenyt.

Balázs már azzal is szimpátiát keltett bennem, amikor igazi sportemberhez méltóan, szerényen ezt nyilatkozta a győzelem után:

„Nem én vagyok a világ harmadik legjobb gátfutója, de a vb-bronzérmes igen.”

Igen ám, de - mint kiderült számomra - Balázs egyáltalán nem csak a sportban jeleskedik. Februárban kapta kézhez állatorvosi diplomáját, utána, mint klinikus állatorvos helyezkedett el az Állatorvostudományi Egyetemen. Nehéz lehet összeegyeztetni az élsportot a munkával, de Balázs céltudatos és kitartó.

Érdekes, hogy sok élsportoló választja az állatorvosi hivatást. Emlékezzünk csak Wladár Sándor olimpiai bajnok úszónkra, Hargitay András olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszóra, Faragó Tamás olimpiai bajnok vízilabdázóra, vagy a kétszeres olimpiai bajnok Magyar Zoltán tornászra, de hosszan sorolhatnám még.

A kiváló sportoló mindenhol szeret versengeni. Vérbeli békéscsabaiként, a Csabai Kolbászfesztiválon megrendezett nemzetközi kolbászgyúró versenyen is el szokott indulni. Magától értetődik, hogy sportolókból álló csapatával itt is az élre törekszenek, sőt volt, hogy már sikerült a dobogón állniuk.

Elkészült a szakanyag 👌🏻🗡 #csabaikolbaszfesztival #mangalica #ninja

Balázs Baji (@balazs_baji) által megosztott bejegyzés,

Ezek után nem csoda, hogy a hölgyek szívét alaposan megdobogtatja a fiatal superman. Ám Balázs már nős. Felesége a gyönyörű modell, Szikszai Johanna.

Szerencsére, még előtte a jövő. Ami a sportot illeti, az atléták négyötöde 27 és 30 éves kora között éri el legjobb eredményeit, így Baji Balázs még legjobb évei előtt áll. Csak drukkolni tudok neki.

https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/41149/pics/lead_800x600.jpeg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?