Liptai Claudia az ízig-vérig NŐ

Bara Arisztid

Nagyon szeretem őt. Egy igazi, ízig-vérig NŐ, aki reggelire eszi a férfiakat, de most már csak a nyugodt, tapasztalt nő módján. Írom ezt már csak azért is, mert azt mondják, aki egy nagy traumán már túl van, teljesen átértékeli az életet. Nem történhetett ez másképp Liptai Claudiával sem, aki már túl van egy váláson, és akinek egyik szerelme önkezével vetett véget életének. Szerencsére Clau nem roppant sohasem annyira össze, hogy ne találkozzunk vele hol a tévében, hol a színpadon.

Forrás: Facebook

Liptai Klaudia Katalin1973. július 15-én sírt fel először Liptai István és Sánta Ilona gyermekeként. Clau saját bevallása szerint nagyon rosszcsont volt gyerekként – ezt eléggé el is tudom képzelni – és akár a fiúkkal is leállt verekedni. Az általános iskolás évek után a Kaffka Margit Gimnázium képzőművészeti szakán tanult, ám hiába volt tehetséges, rossz magaviselete és rengeteg igazolatlan órája miatt eltanácsolták. Ezután esti tagozaton szerezte meg az érettségit, majd Gór Nagy Mária tanodájába járt. Később, 1993-ban felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol színművészeti diplomáját 1997-ben szerezte meg. Ő az a tipikus, későn érő típus.

Már a főiskolás évek alatt osztották neki szerepeket: például a mindenkinek a legmélyebb szintekig beégett Szomszédokban, vagy a Vígszínház színpadán - többek közt a Fekete PéterPopcorn és a Játszd újra, Sam! című darabban.

Az országos ismertséget az RTL Klub Csiiíz!műsora hozta meg számára, de sokak örömére a csatorna Pasik! című sorozatában is játszott. A Barátok Köztben is szerepelhetett volna, de arra a felkérésre nemet mondott.

Ezután igazolt át a másik nagy csatornához, a TV2-höz, ahol 2003-ban a Big Brother valóságshow műsorvezetőjeként tűnt fel, majd elindult saját beszélgetős műsora a Liptai Claudia Show. Tehetségének köszönhetően, mind színművésznőként, mind műsorvezetőként, ill. szinkronszínésznőként is megállta a helyét. 

2004-ben a Mokka háziasszonya lett, e mellett vezette a Babavilágot és saját show-ját is. 2010-ben Till Attila oldalán láthattuk a Megasztár 5-ben,  majd a következő évben Majka társaságában A Nagy Duettben tűnt fel.

2011 nyarán bejelentette, hogy visszavonul egy időre a médiától. A visszatérésre 2012 márciusában került sor, amikor is újra a Megasztár házigazdája lett Tilla mellett, és nem csak ezzel lepte meg a közönséget, hanem azzal is, hogy meglehetősen dögösre lefogyott. 2013-ban pedig a Mokkábba is visszatért. Majd jött a SuperMokka vezetése, újra Tillával karöltve. 

Négy évig alakította a Jóban Rosszbanegyik főszereplőjét, Dr. Zámori Alexát. Karaktere 2008-ban érkezett meg a sorozatba, ám 4 év folyamatos napi szereplés után Claudia saját döntése miatt az általa megformált Alexát kiírták a sorozatból. A sorozatbeli Alexát súlyos autóbaleset érte és kómába esett. Két év „pihenés” után viszont újra visszatért Csillagkútra.

Hátra volt még a TV2-n a Mr és Mrs - A sztárpár-show, ahol műsorvezetőkét – szinte magától érthető módon – ismételten Tillával vezethetett. Zsűrizett a Sztárban Sztár című műsorban.

A Nagy Duett után a filmek világába is visszatért. Kern Andrással és Eszenyi Enikővel forgatta a Gondolj rám! című filmet. Ezután sem állt meg az élet, jött az 50 milliós játszma, újra A Nagy Duett immárMajka oldalán -, az Extrém Activity és visszaült a Sztárban Sztárzsűrijébe is.

A Jóban Rosszban sorozatnak azonban végleg búcsút intett, 2016. augusztus 29-én láthatták utoljára a nézők.

Díjai, elismerései:

(2014) - Forbes magazin: A legbefolyásosabb női média-személyiség
(2014) - Magyar Televíziós Újságírók Díja: Legjobb műsorvezetőnő
(2011) - Story Ötcsillag-díj: Legjobb női műsorvezető
(2009) - Story Ötcsillag-díj: Net sztárja: Liptai Claudia és Gesztesi Károly 
(2008) - Story Ötcsillag-díj: Tévésztár kategória győztese

 

Szinkroszínésznőként sem utolsó. Olyan filmekben/sorozatokban hallható a hangja, mint a Grease, Botcsinálta tanerő, Támad a Mars!, Két túsz között, James Bond: Halj meg máskor, Amerikai taxiBaywatchMaffiózók, Marimar, Rosalinda vagy a Született feleségek, melyben Mary Alice Young, a sorozat fiktív személye, aki az első részben öngyilkos lett, ám utána ő az események narrátora. A gyerekek számára pedig a Madagaszkárból, a Robotokból, vagy éppen a Cápameséből lehet ismerős a hangja. 

A 2011-ben, 10 év kihagyás után, a színpadra is visszatért, méghozzá a Centrál Színház Pletykafészekcímű darabjában, amelyben partnerei – többek közt – Nagy-Kálózy Eszter, Básti Juli és Rudolf Péter volt. 2012-ben is egy újabb komédiában szerepelt, március 8-án mutatták be a Black Comedy-t Liptai mellett olyan színészekkel, mint Schmied Zoltán, Kovács Patrícia vagy Pokorny Lia.  Három év után, 2015 májusában pedig ismét premiert tudhatott a neve mellett: a Vidám kísértet c. komédia darabban, Pásztor Erzsi, Gálvölgyi János és Hernádi Judit társaságában szerepelt a Játékszín színpadán.

A színész-műsorvezetőnek ez sem volt elég, és elmondása szerint valami olyat szeretett volna csinálni, amit addig sohasem. Írni kezdett. 2012 októberében jelent meg első regénye, Az álomnő.

Forrás: Facebook

Ki gondolná, hogy ennyi munka mellett még a magánéletre is marad idő. Nem tudom, honnan meríti Claudia ezt az őserőt, de mindenesetre csak tátott szájjal nézem, mi mindenre van ideje, energiája.

Szegény Clau magánéletétől folyamatosan hangos a sajtó. 2001-ben, Neil Simon, Kapj el! színdarabjának próbáin ismerkedtek meg, és szerettek egymásba Gesztesi Károllyal. 2006-ban össze is házasodtak, és még abban az évben megszülett kislányuk, Panka Sára, ám még ő sem tudta együtt tartani szüleit, 2009-ben, 8 együtt töltött év után elváltak.

Házassága után Daróczi Dávid kormányszóvivővel járt, aki 2010 áprilisában önkezével vetett véget életének. Ez borzaszó időszak lehetett Claudiának. Nem is tudom, hogy kecmergett ki belőle.

Ezután kezdődött el a pletyka-pletyka hátán, miszerint a sztár a Mokka felelős szerkesztőjével, B. Péterrel jött össze, aki családos ember volt. Már a házasságról pletykáltak, mikor hirtelen szakítottak.

Egy év egyedüllét után úgy tűnt, hogy Claudia egy nálánál 14 évvel fiatalabb férfi oldalán találta meg a boldogságot, ám körülbelül 3 hónap után vége lett a kapcsolatuknak. 2014 augusztusában egy a saját Facebook-oldalára feltöltött képből derült ki, hogy Horváth Ákos színművész - a szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagja – az új párja, ám ez a szerelem is pár hónap után hamvába dőlt.

Az égiek végül rámosolyogtak. Egy véletlen folytán találkozott Pataki Ádám cukrásszal, akitől azóta gyermeke is született. A szerelmesek közös könyvük, az Édeskettes sajtóbemutatóján árulták el, hogyan is ismerték meg egymást. Ott derült ki, hogy eredetileg Borbás Marcsit kérték fel, hogy vegyen részt az országos fagylaltversenyen, csak nem ért rá… Így kerültek Pataki Ádámmal egy autóba, ugyanis együtt utaztak a versenyre.

Liptai Klaudia és Pataki Ádám

 A cukrász ezt nyilatkozta a könyvbemutatón:

„Korábban olvastam, hogy Liptai Claudia cukrásznak tanul, kapóra jött a dolog. Ismertem Claudia menedzserét, és megkeresésemet örömmel fogadták. Soltvadkertre kellett lemenni, és rám hárult a feladat, hogy lefuvarozzam őket. Kíváncsi voltam, mi ennek a sikeres műsorvezetőnek a motivációja, hisz annyian foglalkoznak mostanság cukrászattal. Arra gondoltam, hogy lebeszélem róla, ha nem gondolja komolyan, és szerinte ez csak arról szól, hogy valami cukros krémet keverünk. Igaz, Claudia odafelé még a kocsi hátsó ülésein helyezkedett el, de visszafelé már mellém ült. Az első érintés ekkor esett meg, amikor Claudia nem tudta bekapcsolni a biztonsági övét – idézi a Blikk Pataki Ádámot. – Mélyen elbeszélgettünk, és kiderült, hogy őt a dekoráció érdekli a leginkább, szeret alkotni. Pozitív hozzáállású tanoncot láttam benne. Így felkínáltam neki a lehetőséget, jöjjön hozzánk gyakorlatra.”

Persze, nem lehet minden tökéletes. Ádám nős ember, és ugyan már Claudia előtt szakított feleségével, a feleség mégsem hajlandó elválni tőle. Annak ellenére sem, hogy áldását adta az új kapcsolatra.Tudom, hogy nem ez a legfontosabb dolog a világon, de azért mégis drukkolok Claudiának és az Édeskettesnek.

https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/38918/pics/lead_800x600.png
Big Brother,Liptai Claudia,színésznő,Szomszédok,Sztárban sztár
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?