Blogolj!

A Recept Klubtól a Lovasíjászig

Bara Arisztid

Kaszás Gézát (60) – ha jól emlékszem – az RTL Klub Recept Klub című főzős műsorában ismertem meg. A jóképű, mindig vidám és szerintem főzni nem igazán tudó – ez a feladat inkább társára, Kovács Lázárra hárult – fiatalember egyből belopta magát a szívembe. Aki nem mellesleg üzemszervező üzemmérnök. Ha nem tudták volna.

Kovács Lázár és Kaszás Géza a Recept Klubban / Fotó: port.hu

Ahogy utána jártam kiderült, hogy már jóval a főzőcskés műsor előtt felfedezték a színészt a filmesek. Hogy mást ne mondjak, már a nagyon közkedvelt Lindában is játszott. Ezt követte több tévéfilm és filmsorozat is, de a filmvászon sem vallott szégyent. Játszott a Honfoglalásban, a SOS szerelemben, a Depardieu-féle Cyranoban és az Igazából apa című filmben is, amelynek producere is volt. Valamikor azt nyilatkozta, hogy filmrendezői ambíciói nincsenek, ám ennek ellenére megrendezte a Lovasíjász című dokumentumfilmet, amely olyannyira sikeres lett, hogy a tavaly bemutatott magyar filmek közül ez a film csábította be a legtöbb nézőt a mozikba. Főszereplőjéről, Kassai Lajosról ebben a cikkben írt blogunk.

Kassai Lajos, Kaszás Gézaés a stáb a Lovasíjász forgatásán

A siker arra sarkallta, hogy egy újabb filmmel próbálkozzon. Annyit lehet tudni a filmről, hogy 120 napig tervezik forgatni külföldön, a címe pedig előre láthatólag az ismert népdal, az Indulj el egy úton, én is egy másikon lesz. A témája pedig így nyilatkozott a dunakanyarregio.hu-nak:

„Végig megyek azokon a területeken, amelyek a magyarok származása szerint fontosak. Nagyon messzire el fogunk menni, egyszerűen azért, mert annyira sokféle megítélés van, még azonos táborokban állók között is. Belső Mongóliába készülünk, és nagyon remélem, hogy meg tudom szerezni hozzá a pénzügyi keretet is. Egy csodálatos képvilágú filmet szeretnék rendezni és azt akarom, hogy aki látja, élje át azt a csodás kultúrát, kort, vidéket, ismerje meg a magyarok múltját, és történelmét”.

A színházba járók nagy örömére a filmezés mellett azért jut ideje a teátrumra is. 2014 óta a Turay Ida Színház tagja. Karakterszínész, aki sikerrel alakít romantikus hősöket. Pályafutását a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte, de megfordult a Játékszínben, a József Attila Színházban, az Ódry Színpadon, a Hevesi Sándor Színházban, a Győri Nemzeti Színházban, a Miskolci Nemzeti Színházban is és nem utolsó sorban a Nemzeti Lovas Színházban is.

Kaszás Géza gyerekkora óta a lovak és a lovaglás nagy szerelmese. Színházi szerepei mellett műsorvezetője volt az M1-en, a Vágtass velem! című lovas magazinnak is. Többször indult a Nemzeti Vágta sztárfutamán, amelyet 2014-ben meg is nyert.

Kaszás Géza a Nemzeti Vágta sztárfutamának győztese /Fotó: MTI

A rengeteg munka mellett persze amennyi időt csak tud, családjára – feleségére és két gyermekére – fordít.

A Kaszás család (2012) / Fotó: borsonline.hu

Bevallom, én örülök neki, hogy nem maradt az elsőként tanult szakmájában, ugyanis az érettségi után a gyöngyösi mezőgazdasági főiskolán üzemszervező üzemmérnöki oklevelet szerzett és csak ezután ment a Színház- és Filmművészeti Főiskolára!

https://hetijoarc.blogstar.hu/./pages/hetijoarc/contents/blog/36971/pics/lead_800x600.jpg
film,Kassai Lajos,Kaszás Géza,műsorvezető,Recept Klub,rendező,RTL Klub,színész,tv
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?